woensdag 1 juni 2016 /

Beeldende kunst / See All This

See All This #2

 

‘Een man die wolken achtervolgt en gedichten schrijft met licht’

Steve McQueen over de befaamde Nederlandse cameraman Robby Müller, n.a.v. de expositie Master of Light – Robby Müller, deze zomer in EYE Filmmuseum.

 

‘Bloemen waren naar mijn idee hopeloos passief. Ze lieten zich zonder protesteren plukken, schikken - goedschiks, kwaadschiks - om al na enkele dagen lamlendig voorover te gaan hangen en te sterven’

Maria Barnas in een essay over de zoete wraak van de bloem.

 

‘Ik geloof dat kunst onze laatste kans is om mens te zijn’

Syrische kunstenaars die het geweld van hun land ontvluchtten, delen de behoefte om kunst te maken die hoop biedt voor de toekomst.

 

In het tweede magazine van See All This: een bijzonder interview met kunstenaar/regisseur en Oscar-winnaar Steve McQueen, een uniek kijkje in de studio van de Britse grand old dame van de schilderkunst Bridget Riley en de onstuitbare verzameldrift van Catharina de Grote. Daarnaast aandacht voor de vernieuwende creaties van de Nederlandse mode-ontwerper Iris van Herpen, een inspirerend essay over bloemen in de kunst van kunstenaar/dichter/schrijver Maria Barnas en Syrische kunstenaars in Nederland.

 

See All This is hét online kunstplatform (www.seeallthis.com) én magazine. De tweede editie werd in mei 2016 gepresenteerd op de Amsterdam Art Fair op het Museumplein in Amsterdam

 

See All This brengt de programmering en collecties samen van de mooiste musea van Nederland. Het platform wil een uitnodiging zijn, een enthousiaste gids en een ontmoetingsplek voor alle kunstliefhebbers. Partners zijn o.a. het Stedelijk Museum Amsterdam, het Groninger Museum en Museum Boijmans Van Beuningen.

 

Inmiddels hebben zes nieuwe musea zich aangesloten: De Hermitage Amsterdam, De Nieuwe Kerk Amsterdam, Museum Het Rembrandthuis, CODA Museum, Stedelijk Museum Alkmaar en Museum De Lakenhal. Met deze 25 deelnemende partijen biedt See All This een mooi overzicht van de collectie Nederland.

 

Zie ook www.seeallthis.com of volg See All This op Facebook, Twitter en Instagram.