Artikelen in 'Eindredactie' - X
/4929.png
dinsdag 16 augustus 2022 / Nrc

Eindredactie

Leven!

In 2021 en 2022 doe ik vooral veel eindredactie voor het Magazine van NRC en het katern Leven van de weekendkrant van NRC - deze cover van zaterdag 9 april maakten we bij een special over tuinen, die ik voor Leven samenstelde.

/4443.jpg
zaterdag 2 november 2019 / NRC / Het Blad

Eindredactie / Het Blad bij NRC - november 2019

Fúck, wat was ik goed

In het novembernummer van Het Blad: een interview met acteur Gijs Scholten van Aschat en zijn zoon Reinout, ook acteur: "Hoezo zou jij beter zijn dan ik, Rein?"

/4440.jpg
zaterdag 5 oktober 2019 / NRC / Het Blad

Eindredactie / Het Blad bij NRC - oktober 2019

'Ik begreep niet waarom je wegging'

In het oktobernummer van Het Blad een interview met vader en zoon Sabri en Shady El-Hamus.

Verder: een voorpublicatie van De Warnow, een boek van Hans Steketee over acht vrienden en een krakkemikkige zeilboot. En een ontroerende fotoserie van Annebel Oosteweeghel, over armoede in Nederland. 

/4438.jpg
zaterdag 7 september 2019 / NRC / Het Blad

Eindredactie / Het Blad september 2019

Nooit meer slapen

In het septembernummer van Het Blad bij NRC publiceerden we de fotoserie van fotograaf Hanne van der Woude,  over gezinnen met slecht slapende kinderen.

In het nummer verder bijdragen van Claudia de Breij, Bas Heijne en Bregje Hofstede, die maanden met haar tent rondtrok en ontdekte: tijd is meer waard dan geld. 

/4442.jpg
zaterdag 6 juli 2019 / NRC / Het Blad

Eindredactie / Het Bad juli 2019

Floortje Dessing heeft geen spijt van haar reizen

In het zomernummer van Het Blad bij NRC een interview met Floortje Dessing en haar vader: "Toen jij begon, was reizen nog avontuurlijk." Verder met onder andere een bijzondere fotoserie van Merlijn Doomernik over de donorkinderen van arts Jan Karbaat en eetschrijver Joël Broekaert over rivierkreeftjes.

/4441.jpg
zaterdag 1 juni 2019 / NRC / Het Blad

Eindredactie / Het Blad bij NRC - juni 2019

Mijn zus en ik blijven steeds meer samen over

In een dubbelinterview met Coen Verbraak vertellen Theo Maassen en zijn zus Judith hoe ze samen al  al vier keer aan een sterfbed stonden: „Theo is voor mij nu in zijn eentje ons gezin van vroeger.”

Verder in Het Bla o.a.: columns van Claudia de Breij en Bas Heijne, en Marjoleine de Vos over lekker eten. 

/4295.jpg
zaterdag 6 april 2019 / NRC

Eindredactie / Het Blad bij NRC - april 2019

Frank Westerman beraamt een aanschaf

Om te breken met zijn calvinistische opvoeding wil Frank Westerman iets heel duurs kopen. Een roekeloze, onbezonnen uitgave doen. Hij beraamt een aanschaf.

Het verhaal van Westerman staat in het aprilnummer van Het Blad bij NRC. Verder in Het Blad: Arjen Ribbens over design als het nieuwe antiek en een dubbelinterview van Jannetje en Rinskje Koelewijn (zussen) met Porgy en Bess Franssen (broer en zus). En veel meer.

/4270.jpg
zaterdag 2 maart 2019

Eindredactie / Het Blad bij NRC

Een jaar met Youp, in het nieuwe Blad bij NRC

In het maartnummer van Het Blad bij NRC een geweldige reportage van  Peter Zantingh die een jaar lang met Youp van 't Hek op pad ging. ‘Als ik zie hoe hard de zaal nog bij mij lacht… ja, dan ben ik daar heel gelukkig mee.’ Verder: een dubbelinterview met  Robbert Dijkgraaf en Pia de Jong, achter de schermen bij de Parijse modeshows, Coen Verbraak over geluk en nog veel meer. 

/4216.png
zaterdag 2 februari 2019 / NRC / Het Blad

Eindredactie / Restyling magazine Het Blad

Het Blad bij NRC is vernieuwd

Vanaf 2 februari bij de weekendkrant van NRC: Het Blad, in een nieuw jasje gestoken. Met verhalen, rubrieken en fotoseries die raken, verrassen en inspireren. In het eerste nummer een dubbelinterview met moeder en dochter Marita & Alma Mathijsen, een geweldige longread van Freek Schravesande over Knooppunt Hoevelaken en een prachtige fotoserie van Ilvy Njiokiktjien over gezinnen waar de moeder is overleden. 

Mijn rol: ik doe de coördinatie en redactie, en het is een feest om hier aan mee te werken!

 

/4118.png
zaterdag 1 september 2018

Eindredactie / Eindredactie Het Blad

Het best bewaarde geheim van Harlem

In de jaren tachtig maakte Dapper Dan uit Harlem, New York, kleding met de logo’s van anderen. Hij is terug, dankzij Gucci. „Dichterbij het sprookje van Assepoester kun je niet komen", zegt hij in een interview met Milou van Rossem. In het modenummer van Het Blad verder nog aandacht voor streetwear (Waarom zijn grote logo's op kleding zo populair?), een interview met hoge-hakken-schoenenontwerper Christian Louboutin en schrijver Elfie Tromp die een ode brengt aan ontwerper Rick Owens. 

/4045.jpg
zaterdag 7 juli 2018 / NRC

Eindredactie / Het Blad bij NRC / Zomernummer

Karin Slaughter over moordverhalen

In het zomernummer van Het Blad bij NRC deze keer een interview met de Amerikaanse thrillerschrijver Karin Slaugher, schrijver Auke Hulst op zoek naar broemde en beruchte huizen in Amerika en een fotoserie van Louise Honée, die kinderen in oude mijnstreken fotografeert. 

/4040.jpg
zaterdag 2 juni 2018 / NRC / Het Blad

Eindredactie / Nationale Opera & Ballet

Licht uit, zintuigen aan

Het Blad van NRC van juni staat geheel in het teken van Nationale Opera & Ballet. Met een interview met operaregisseur Lotte de Beer, cabaretier Mich Wertheim die vindt dat je een applaus vooral kort moet houden en een mooie fotoreportage over wat er allemaal achter de schermen gebeurt: van modelbouwers tot kostuumontwerp tot pruikenmakers.

/4029.jpg
zaterdag 5 mei 2018 / NRC / Het Blad

Eindredactie / Het Blad / Fotografiespecial

Met naaktportretten herover ik de macht

In de fotografiespecial van Het Blad van NRC wordt fotograaf Viviane Sassen geïnterviewd door Joyce Roodnat:  „Mijn foto’s zijn luiken naar andere werelden, niet een methode om de werkelijkheid vast te leggen.”

/4028.jpg
zaterdag 7 april 2018 / NRC / Het Blad

Eindredactie / Het Blad / Designspecial

Alsof de dingen vanzelf ontstaan

Ontwerper Joris Laarman is verrukt over de nieuwste technieken. „Ik wil van de wereld een mega-inspirerende plek maken, maar mijn kleinkinderen moeten er ook nog willen rondlopen.”  Dit en meer verhalen over design in Het Blad, het maandelijkse magazine van NRC.

/3971.jpg
donderdag 8 maart 2018

Eindredactie / NRC Het Blad / Mode-issue

Jong & oud, dik & dun


Anne en Lisa Bosveld poseren in de nieuwe mannenmode.
Plus-size model Ashley Graham praat graag over haar lichaam.
Erni is 96, het vaste model van een winkel in Wenen, eneen enorme hit op instagram.

En nog veel meer in het modenummer van NRC's Het Blad

/3943.jpg
maandag 5 februari 2018

Eindredactie / NRC Het Blad / Reizen

In het echt nóg mooier

In Star Wars-tenue rondstruinen op het eiland waar The Last Jedi is opgenomen, of naar perron 9 3/4 uit Harry Potter. Is het net als in de film? Of helpt de toeristenindustrie iedere beleving om zeep?

Dit en meer in de reisspecial van Het Blad, het maandelijkse magazine van NRC.

/3889.jpg
zondag 10 december 2017 / See All This

Eindredactie / See All This

See All This #8

See All This #8 verschijnt op 15 december. In deze wintereditie blikken we terug op het allermooiste van 2017: de beste tentoonstellingen, de meest uitzonderlijke aanwinsten en de fijnste kunstboeken. En advies van museumdirecteuren: ‘De krantenbijlagen met kunstkritieken moeten vier keer zo dik worden!’

/3891.jpg
zaterdag 9 december 2017 / NRC

Eindredactie / NRC Kerstspecial

't is niet moeilijk, neem de tijd

'In een restaurantkeuken zijn de hele dag zo'n tien personen aan het werk. Onthoud dat als u dit feestmenu bekijkt', schrijft Marjoleine de Vos, die voor de feestspecial van NRC's Het Blad  alvast het kerstmenu  thuis kookte. Ze adviseert de thuiskok dan ook: 'het meeste is niet moeilijk om te maken, maar wel arbeidsintensief. Dus: begin tijdig!'

Verder in dit nummer van Het Blad: een interview met Arun Gandhi, de 'kleinzoon' van; een essay van Hans Steketee over de Oosterschelde; en chefkoks op wereldtournee. Met ook bijdragen van Wim Pijbes, Wilfried de Jong en Joël Broekaert.

 

/3874.jpg
maandag 6 november 2017 / NRC

Eindredactie / Literatuurnummer

Onvoorstelbare geheimen

De personages van Margaret Mazzantini zijn alledaagse types. Maar pas op: 'Normale mensen hebben onvoorstelbare geheimen.' Voor het literatuurnummer van Het Blad, de maandelijkse bijlage bij NRC, interviewde Joyce Roodnat de Italiaanse bestsellerauteur Margaret Mazzantini,  auteur van onder andere Ga niet weg (2001) en De Schittering (2017). Verder in het nummer bijdragen van Hanna Bervoets, Aya Sabi, Lieke Marsman, Paulien Cornelisse en Saskia de Coster.

 

/3853.jpg
maandag 9 oktober 2017 / NRC

Eindredactie / Designspecial

Ontwerpers, red de wereld

Terwijl in de designwereld duurzaamheid is uitgegroeid tot de nieuwe norm, neemt het aantal goederen dat we wereldwijd produceren toe. Veel ontwerpers zijn al 'groen' maar ze zouden een stap verder moeten gaan en oplossingen moeten bedenken voor wereldproblemen.

Dit standpunt van Dezeen-baas Marcus Fairs en meer in het designnummer van Het Blad, het maandelijkse magazine van NRC (waarvoor ik de eindredactie deed). 

Toon meer berichten