foto Jitske Schols

Over Rianne van Dijck

 

Ik werk als journalist en (eind)redacteur voor onder andere NRC, waar ik voornamelijk schrijf over fotografie. Tot voor kort was ik als managing editor betrokken bij de oprichting en productie van kunstplatform See All This (magazine en online). See All This is verbonden aan 60 musea en galeries, waaronder het Rijksmuseum Amsterdam, Stedelijk Museum Amsterdam, Van Gogh Museum, Groninger Museum en Boijmans Van Beuningen. 

 

Daarnaast werk ik als docent Beeldcultuur & Mediatheorie aan de Dutch Filmers Academy in Hilversum en ben ik bezig met een fotoboek dat medio 2019 zal verschijnen.

 

Eerder werkte ik onder andere voor Hollands Diep, het Financieele Dagblad, de VPRO, het Nederlands Fotomuseum, de Nederlandse Film Academie, Avenue en andere opdrachtgevers.

 

Ook ben ik de oprichter van de Fotosalon, waarvoor ik  rondleidingen, lezingen, cursussen, atelier- en beursbezoeken over fotografie organiseerde. Viviane Sassen leidde ons rond door haar tentoonstelling, we bezochten de  fotobeurs Paris Photo in Parijs en waren te gast bij veilinghuis Sotheby's. Die activiteiten staan wegens drukte in de ijskast, maar worden, wie weet,  weer eens opgepakt.