foto Jitske Schols

Over Rianne van Dijck

 

Ik werk als journalist en (eind)redacteur voor onder andere NRC en tot voor kort als chef-redacteur bij kunstplatform See All This (magazine en online). See All This is verbonden aan 60 musea en galeries, waaronder het Rijksmuseum Amsterdam, Stedelijk Museum Amsterdam, Van Gogh Museum, Groninger Museum en Boijmans Van Beuningen. 

 

Daarnaast werk ik een ochtend in de week als docent beeldcultuur aan de Dutch Filmers Academy in Hilversum en ben ik bezig met een fotoboek dat eind 2018 zal verschijnen.

 

Eerder werkte ik onder andere voor Hollands Diep, het Financieele Dagblad, de VPRO, het Nederlands Fotomuseum, de Nederlandse Film- en Televisie Academie, Avenue en andere opdrachtgevers.

 

Ook ben ik de oprichter van de Fotosalon, waarvoor ik atelier- en beursbezoeken, rondleidingen, lezingen en cursussen over fotografie organiseerde. We zaten aan de wijn in de keuken van Bertien van Manen, bezochten de  fotobeurs Paris Photo in Parijs en luisterden bij veilinghuis Sotheby's naar een verhaal Helen van Meene. Die activiteiten staan wegens drukte in de ijskast, maar worden, wie weet, nog weer eens opgepakt.