Artikelen in 'Eindredactie' - X
/4295.png
zaterdag 6 april 2019 / NRC

Eindredactie / Het Blad bij NRC - april 2019

Frank Westerman beraamt een aanschaf

Om te breken met zijn calvinistische opvoeding wil Frank Westerman iets heel duurs kopen. Een roekeloze, onbezonnen uitgave doen. Hij beraamt een aanschaf.

Het verhaal van Westerman staat in het aprilnummer van Het Blad bij NRC. Verder in Het Blad: Arjen Ribbens over design als het nieuwe antiek en een dubbelinterview van Jannetje en Rinskje Koelewijn (zussen) met Porgy en Bess Franssen (broer en zus). En veel meer.

/4270.jpg
zaterdag 2 maart 2019

Eindredactie / Het Blad bij NRC

Een jaar met Youp, in het nieuwe Blad bij NRC

In het maartnummer van Het Blad bij NRC een geweldige reportage van  Peter Zantingh die een jaar lang met Youp van 't Hek op pad ging. ‘Als ik zie hoe hard de zaal nog bij mij lacht… ja, dan ben ik daar heel gelukkig mee.’ Verder: een dubbelinterview met  Robbert Dijkgraaf en Pia de Jong, achter de schermen bij de Parijse modeshows, Coen Verbraak over geluk en nog veel meer. 

/4216.png
zaterdag 2 februari 2019 / NRC / Het Blad

Eindredactie / Restyling magazine Het Blad

Het Blad bij NRC is vernieuwd

Vanaf 2 februari bij de weekendkrant van NRC: Het Blad, in een nieuw jasje gestoken. Met verhalen, rubrieken en fotoseries die raken, verrassen en inspireren. In het eerste nummer een dubbelinterview met moeder en dochter Marita & Alma Mathijsen, een geweldige longread van Freek Schravesande over Knooppunt Hoevelaken en een prachtige fotoserie van Ilvy Njiokiktjien over gezinnen waar de moeder is overleden. 

Mijn rol: ik doe de coördinatie en redactie, en het is een feest om hier aan mee te werken!

 

/4118.png
zaterdag 1 september 2018

Eindredactie / Eindredactie Het Blad

Het best bewaarde geheim van Harlem

In de jaren tachtig maakte Dapper Dan uit Harlem, New York, kleding met de logo’s van anderen. Hij is terug, dankzij Gucci. „Dichterbij het sprookje van Assepoester kun je niet komen", zegt hij in een interview met Milou van Rossem. In het modenummer van Het Blad verder nog aandacht voor streetwear (Waarom zijn grote logo's op kleding zo populair?), een interview met hoge-hakken-schoenenontwerper Christian Louboutin en schrijver Elfie Tromp die een ode brengt aan ontwerper Rick Owens. 

/4045.jpg
zaterdag 7 juli 2018 / NRC

Eindredactie / Het Blad bij NRC / Zomernummer

Karin Slaughter over moordverhalen

In het zomernummer van Het Blad bij NRC deze keer een interview met de Amerikaanse thrillerschrijver Karin Slaugher, schrijver Auke Hulst op zoek naar broemde en beruchte huizen in Amerika en een fotoserie van Louise Honée, die kinderen in oude mijnstreken fotografeert. 

/4040.jpg
zaterdag 2 juni 2018 / NRC / Het Blad

Eindredactie / Nationale Opera & Ballet

Licht uit, zintuigen aan

Het Blad van NRC van juni staat geheel in het teken van Nationale Opera & Ballet. Met een interview met operaregisseur Lotte de Beer, cabaretier Mich Wertheim die vindt dat je een applaus vooral kort moet houden en een mooie fotoreportage over wat er allemaal achter de schermen gebeurt: van modelbouwers tot kostuumontwerp tot pruikenmakers.

/4029.jpg
zaterdag 5 mei 2018 / NRC / Het Blad

Eindredactie / Het Blad / Fotografiespecial

Met naaktportretten herover ik de macht

In de fotografiespecial van Het Blad van NRC wordt fotograaf Viviane Sassen geïnterviewd door Joyce Roodnat:  „Mijn foto’s zijn luiken naar andere werelden, niet een methode om de werkelijkheid vast te leggen.”

/4028.jpg
zaterdag 7 april 2018 / NRC / Het Blad

Eindredactie / Het Blad / Designspecial

Alsof de dingen vanzelf ontstaan

Ontwerper Joris Laarman is verrukt over de nieuwste technieken. „Ik wil van de wereld een mega-inspirerende plek maken, maar mijn kleinkinderen moeten er ook nog willen rondlopen.”  Dit en meer verhalen over design in Het Blad, het maandelijkse magazine van NRC.

/3971.jpg
donderdag 8 maart 2018

Eindredactie / NRC Het Blad / Mode-issue

Jong & oud, dik & dun


Anne en Lisa Bosveld poseren in de nieuwe mannenmode.
Plus-size model Ashley Graham praat graag over haar lichaam.
Erni is 96, het vaste model van een winkel in Wenen, eneen enorme hit op instagram.

En nog veel meer in het modenummer van NRC's Het Blad

/3943.jpg
maandag 5 februari 2018

Eindredactie / NRC Het Blad / Reizen

In het echt nóg mooier

In Star Wars-tenue rondstruinen op het eiland waar The Last Jedi is opgenomen, of naar perron 9 3/4 uit Harry Potter. Is het net als in de film? Of helpt de toeristenindustrie iedere beleving om zeep?

Dit en meer in de reisspecial van Het Blad, het maandelijkse magazine van NRC.

/3889.jpg
zondag 10 december 2017 / See All This

Eindredactie / See All This

See All This #8

See All This #8 verschijnt op 15 december. In deze wintereditie blikken we terug op het allermooiste van 2017: de beste tentoonstellingen, de meest uitzonderlijke aanwinsten en de fijnste kunstboeken. En advies van museumdirecteuren: ‘De krantenbijlagen met kunstkritieken moeten vier keer zo dik worden!’

/3891.jpg
zaterdag 9 december 2017 / NRC

Eindredactie / NRC Kerstspecial

't is niet moeilijk, neem de tijd

'In een restaurantkeuken zijn de hele dag zo'n tien personen aan het werk. Onthoud dat als u dit feestmenu bekijkt', schrijft Marjoleine de Vos, die voor de feestspecial van NRC's Het Blad  alvast het kerstmenu  thuis kookte. Ze adviseert de thuiskok dan ook: 'het meeste is niet moeilijk om te maken, maar wel arbeidsintensief. Dus: begin tijdig!'

Verder in dit nummer van Het Blad: een interview met Arun Gandhi, de 'kleinzoon' van; een essay van Hans Steketee over de Oosterschelde; en chefkoks op wereldtournee. Met ook bijdragen van Wim Pijbes, Wilfried de Jong en Joël Broekaert.

 

/3874.jpg
maandag 6 november 2017 / NRC

Eindredactie / Literatuurnummer

Onvoorstelbare geheimen

De personages van Margaret Mazzantini zijn alledaagse types. Maar pas op: 'Normale mensen hebben onvoorstelbare geheimen.' Voor het literatuurnummer van Het Blad, de maandelijkse bijlage bij NRC, interviewde Joyce Roodnat de Italiaanse bestsellerauteur Margaret Mazzantini,  auteur van onder andere Ga niet weg (2001) en De Schittering (2017). Verder in het nummer bijdragen van Hanna Bervoets, Aya Sabi, Lieke Marsman, Paulien Cornelisse en Saskia de Coster.

 

/3853.jpg
maandag 9 oktober 2017 / NRC

Eindredactie / Designspecial

Ontwerpers, red de wereld

Terwijl in de designwereld duurzaamheid is uitgegroeid tot de nieuwe norm, neemt het aantal goederen dat we wereldwijd produceren toe. Veel ontwerpers zijn al 'groen' maar ze zouden een stap verder moeten gaan en oplossingen moeten bedenken voor wereldproblemen.

Dit standpunt van Dezeen-baas Marcus Fairs en meer in het designnummer van Het Blad, het maandelijkse magazine van NRC (waarvoor ik de eindredactie deed). 

/3838.jpg
vrijdag 15 september 2017 / See All This

Eindredactie / See All This #7

See All This #7

Het herfstnummer van See All This is uit! Met een interview met Viviane Sassen (door Robbert Ammerlaan), een gesprek met landschapsontwerper Piet Ouldolf, een essay over het nieuwe Parijs, John Cage die paddenstoelen plukt en veel meer. Zie meer op seeallthis.com

 

/3837.jpg
zaterdag 9 september 2017 / NRC

Eindredactie / NRC Het Blad Modespecial

Je voelt het schaap er nog in

Bekende modehuizen zoals Dries Van Noten en Lemaire gebruiken weer ouderwetse, ruwe Shetlandwol in hun collecties, schreef Milou van Rossum in het septembernummer van Het Blad, het maandelijkse magazine van NRC. 

Verder in de modespecial o.a. een interview met Ronald van der Kemp, rubrieken van Wim Pijbes en Wilfried de Jong en een modereportage. Ik deed de eindredactie.

/3797.jpg
vrijdag 16 juni 2017

Eindredactie / Zomernummer

See All This #6

See All This #6 is verschenen: een prachtig zomernummer, over Sunshine Superman David Hockney, over de magistrale billen van Robert Mapplethorpe, over alles wat ieniemini is, en die grote plas water aan onze kust, die al zo lang tot de verbeelding van velen spreekt: de Noordzee. 

/3768.jpg
zaterdag 1 april 2017

Eindredactie / Het Blad

Wat Design kan doen

Dit voorjaar doe ik een aantal maanden de (eind)redactie van Het Blad, het maandelijkse magazine van NRC.

/3710.jpg
vrijdag 17 maart 2017

Eindredactie

See All This #5

In het lentenummer van See All This een interview met Erwin Olaf door Robbert Ammerlaan, Hans den Hartog jager interviewt Viktor & Rolf en het favoriete schilderij van Jasper Krabbé. Vanaf 17 maart in de winkel.

/3525.jpg
donderdag 27 oktober 2016

Eindredactie

See All This #3

In het derde nummer van See All This: een interview met Renzo Martens, Yannick Dangre over Marilyn Monroe, Nelleke Noordervliet over Gerard de Lairesse, Rainer Maria Rilke over Auguste Rodin en veel, veel meer.

Toon meer berichten